Обединяване с природата: къща в зелено “Камуфлаж”

Обединяване с природата: къща в зелено “Камуфлаж”

Да живееш в хармония с природата сега е много модернo. В тази връзка едни , използват екологични строителни материали за домовете си, докато други инсталират енергоспестяващи технологии, а трети просто правят фасади, подобни на естествената среда. Тази сграда, построена в Швеция, заради зеления й “камуфлаж”,  на практика е невидима на фона на хвойната.

Шведската архитектурна фирма Мурман Аркитектер е автор на оригиналната къща, наречена “Къща на хвойна”. Когато я погледнете, изглежда, че на фасадата на сградата се отразяват храсти от хвойна, които растат до парцела. Всъщност периметърът на къщата е покрит със специален винилов филм с подходящи естествени отпечатъци. За по-нататъшно “сливане” на къщата с околния пейзаж, вечнозелени растения са засадени само на 30 сантиметра от сградата.

Покритието с дължина 35 метра е прикрепено към специален кадър на разстояние 40 сантиметра от стената на сградата. В допълнение към креативните си цветове прозрачният екран и практическите функции ефективно разсейват пряката слънчева светлина и предотвратява погледите на съседите ви вътре.

На задната страна на къщата има широки плъзгащи се врати, които водят до малка тераса, която служи за основен вход.Дизайнерите са решили да играят на контраст и изпълнението на интериора е в светли тонове. Дървените стени и тавани са боядисани в бяло. Избират бялото за най- подходящ фон за оборудването.

 

Източник: dizainall.com

2017-11-23T09:06:53+00:00