Еко-хотелски кабини плуват в езеро в южната част на Франция

Еко-хотелски кабини плуват в езеро в южната част на Франция

Парижкото Ателие Лавит спечели наскоро сърцата ни със зашеметяващата си стая за гости в дърворезба, но гората не е единственият хотел, който са създали. Архитектурната фирма също стой зад проекта Cabanes des Grands Cepages, еко-хотел, състоящ се от десет дървени апартамента – някои от които са построени, за да плуват във водата. Разположен в южната част на Франция в идиличен риболовен резерват край Авиньон, тези десетте постройки на брега на езерото La Lionne пресъздават елегантността чрез простота с минимални разкрасявания и внимателно поставени, осигуряващи уединение и прекрасни гледки.

По поръчка на Cabanes Nature et Spa, екопътеката Cabanes des Grands Cepages предлага уникални убежища, някои от които са скрити на сушата зад тръстиките, докато други са по-видими във водата. Кабините са внимателно ориентирани, за да запазят неприкосновеността на гостите. Облицовката от дървесина – по-специално вертикалните дървени решетки, които примамват тръстиките на езерото – визуално обединяват различните жилища.

 

“Десетте апартамента приличат на примитивни сгради на брега на езерото; плаващи по водата като салове”, казват архитектите. “Архитектурната работа съвпада перфектно с лазурните тръби, от които се възстановява и рационализира елегантната вертикална тяга.” Проектът беше предимно сглобяем извън площадката и след това се сглобяваше на място в продължение на три месеца, за да се сведе до минимум въздействието на ландшафта.

 

Източник: inhabitat.com

2018-02-20T09:54:44+00:00