5 ПРОЛЕТНИ ТРЕНДА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ СЕЗОНА

5 ПРОЛЕТНИ ТРЕНДА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ СЕЗОНА

С много малки у дома си може да създадете един напълно нов свят, вдъхновен от пролетта. Всичко, от което се нуждаете са креативни идеи, смелост за използване на цветове и материи и желание за промяна.

Ето няколко идеи от Elle Décor.

1. Нова енергия в стаята

Бледо синьо и свежо зелено могат да променят настроението в една стая. Няма нужда да започвате да боядисвате или да си купувате нов диван, за да внесете спокойните и прохладни вибрации на пролетта. Вместо това се съсредоточете върху слагането на цветни акценти в съществуващия декор – синя рамка или свещ, красива ваза със свежи цветя, малки цветни бурканчета.

Растенията буквално добавят живот в пространството, така че не се страхувайте да ги сложите.  Малки букети с полски цветя, лалета или клонки добавят свежест, а ако търсите драматизъм, заложете на аранжирани саксии.

2. Прегърнете ярките цветове

Кой казва, че пролетните нюанси трябва да са пастелни? Няма нищо по-модерно от декорирането с модерния за сезона тъмно син цвят. Подобно на черното и то е напълно неутрално и върви с всичко. Затова оживете рафтовете в кухнята като подредите сини чаши и не се страхувайте да покажете тъмните чугунени съдове за готвене.

Включете синьо и в текстила. Изберете класически модели като синьо – бяло за повече гъвкавост на дизайна.

3. Поканете природата

Нищо не освежава пространство като използването на естествени елементи. Заменете тежкото бельо с ефирна, бяла памучна покривка и плетени аксесоари. Органичните и бамбукови материи на възглавниците са идеални за хола. Завършете с вдъхновени от морето аксесоари –стъкло, камък и ратан.

4. Злато навсякъде

Превърнете спалнята в специално място с декоративни акценти в злато, най- актуалният за момента метал. Когато става въпрос за леглото, изберете завивки и възглавници в златисто. На нощното шкафче сложете месингова лампа, позлатена ваза със свежи цветя или малка купа за бижута.

Злато може да има в рамката на огледалото и а полюлея. То е навсякъде.

5. Контрасти

Не можете да сбъркате с черно-бели аксесоари, особено в неутрална стая. Контрастните елементи са радост за очите, затова не се колебайте да ги сложите във всяка стая.

Източник: idei.bg

2018-05-17T15:36:36+00:00